Przymierzam się do wymiany rozrządu. Obecnie mam przejechane 216 000 km, a ostatnio wymieniałem przy 125 000km, 7 lat temu.
Zastanawiam się jaki najlepiej kupić (chodzi mi oczywiście o jak największą trwałość) ?
Polecilibyście taki http://allegro.pl/rozrzad-pompa-octa...684063499.html
Gdzie (u kogo) na forum lub poza (najlepiej w Krakowie) można kupić dobry zestaw ?
elemenateur, dość dawno czytałem że Conti po różnych fakapach związanych z paskami ma tylko te wzmocnione. Nie podważam Twojej wiedzy, tylko zastanawiam się ile ten z linku mógł leżeć w ciemnym kącie :?:
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Normalna znana firma, której paski idę też na pierwszy montaż. W ASO też je zakładają. Miałem pasek Dayco i nic złego się nie stało. Przeżył 90 tyś. bez żadnych przygód więc tak po nich bym nie jechał, skoro nawet w ASO je montuję. Teraz założyłem wzmocniony Conti, pompę Ruville, a resztę INA. Wcześniej miałem pasek Dayco, pompę Ruville i resztę INA i przejechał 90 tyś.
Darowałbym sobie kupno na Allegro. W tej samej cenie dostaniesz od naszych forumowych sprzedawców a przynajmniej masz pewność, że to jest to za co zapłaciłeś
Pasek niewzmocniony ma symbol CT946, wzmocniony CT1044. Pewnie wizualnie ciężko będzie znaleźć różnice, ale osobiście wolałbym dopłacić te 10 czy 12zł i mieć pewność, że założyłem coś trwalszego.
Komentarz